2:Hoe het begon

pasfoto

Als één van de nazaten van de Johan Coenraad Schenk en Johanna Gertruida (of Geertrui) de BOK, zal ik mij even voorstellen.

Mijn naam is net als mijn groot-, overgroot- en bed-overgrootvader, Cornelis (Paul) SCHENK en ik ben geboren op 2 maart 1946 te Den Helder. Ik had het geluk dat mijn vader, Bouwe Schenk, veel mensen kende en hij, net als ik, zeer geïnteresseerd was in zijn familie. In mijn jeugd hoorde ik daarover dan ook veel “sterke” verhalen en hield ik daarvan in een kladblok wel eens wat aantekeningen bij. Veel kwam ik te weten als ik met mijn vader meeging naar “zijn” oom Piet en tante Hiltje waar de verhalen over vroeger veelvuldig over tafel gingen. Tante Hiltje was een vrouw die haar afkomst van Urk niet verloochende en tot haar dood in de gemeente Den Helder de Urker klederdracht heeft gedragen.

Toen ik van een kennis een genealogisch proefprogramma (Pro-Gen) voor de computer kreeg, begon ik onmiddellijk met het invoeren van mijn aantekeningen en was mijn honger naar nieuwe gegevens niet meer te stillen. Zoals gezegd, liggen in het begin van het onderzoek de gegevens zo voor het oprapen maar naar mate het onderzoek vordert, gaat het vaak steeds minder snel. Uiteindelijk stokt het onderzoek en komt het vaak langdurig stil te liggen. Om dit toch te voorkomen, zoek je naar nieuwe wegen en hoop je door de publicatie op het internet, het onderzoek weer verder vorm te geven en het over de barrières heen te tillen. Nog steeds maakt eendracht macht en met dat gezegde in het achterhoofd en mij ervan bewust zijnd dat we nooit bij Adam en Eva zullen uitkomen, hoop ik doormiddel van deze webpagina en met Uw zeer gewaardeerde hulp, nog meer namen van familieleden uit het heden en het verleden, aan onze genealogie te kunnen toevoegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *