1:Inleiding

Deze website gaat over het leven van de familie “SCHENK” en de plaatsing op het internet heeft, buiten het geven van informatie naar andere onderzoekers, als doel: ” Het zo exact mogelijk vervaardigen van een betrouwbaar naslagwerk van de genealogie van onze familie “.

 

Uiteraard is er in de loop der jaren door verschillende familiegenealogen binnen onze familie al veel onderzoek gedaan en werd er al heel veel informatie uit tal van registers “opgevist”. Zaak was het om deze verschillende onderzoeksresultaten bijeen te brengen en deze zo mogelijk in boekvorm onder de familie te verspreiden.

 

Deze wens ging in vervulling toen binnen de Stichting Westfriese Families, Suus Messchaert-Heering, de opdracht aannam om voor zover mogelijk de genealogie van deze “Westfriese” familie in kaart te brengen. Met heel veel speurwerk van haar kant en het samenbrengen van de reeds voorhanden zijnde genealogische gegevens binnen onze familie, lukte het haar de gegevens over onze familie te bundelen en konden deze medio oktober 2003 door de werkgroep van het Historisch Genootschap Oud West-Friesland in boekvorm aan het publiek worden getoond. Het boek ‘Familie Schenk”, is verrijkt met prachtige foto’s en is zeer geschikt om als basis voor ons verdere onderzoek te dienen.

 

Zoals vaak het geval bij genealogische onderzoeken, zijn in de beginfase de gegevens over de familie heel dichtbij en dus makkelijk te vinden maar naar mate we verder komen wordt het steeds moeilijker om nog aan nieuwe gegevens te komen en vallen de onderzoeken in het ergste geval, soms helemaal stil. Gelukkig staat de onderzoekers van deze tijd mede het internet ter beschikking waardoor het onderzoek wereldwijd onder de aandacht kan worden gebracht en er mogelijk personen op reageren die deze genealogie met nog onbekende gegevens kunnen aanvullen. Ook worden gelukkig steeds meer persoonsgegevens gedigitaliseerd waardoor ze ook op de sites van de betreffende gemeente via het internet kunnen worden teruggevonden.

 

Omdat de genealogie van een dergelijke omvang is, zal de genealogie in hoofdlijnen worden aangegeven en zullen alle in de genealogie voorkomende overige namen, middels een lijst worden bijgevoegd. Uiteraard kunnen op verzoek gegevens over deze namen bij ondergetekende worden opgevraagd.

2 Responses to 1:Inleiding

 1. Rein Windsma schreef:

  Beste Paul,

  Zoals je waarschijnlijk weet heb ik de genealogie van de familie Windsma in kaart gebracht. Nu ik wat ouder wordt begin ik na te denken over de vraag wat er met deze genealogie gebeurt wanneer ik er niet meer op deze aarde ben.
  Mijn nazaten zijn (nog) niet geïnteresseerd, dus dat is mij te onzeker.
  Ik zie dat jij jouw genealogie op internet geplaatst hebt, in de hoop reacties van derden te ontvangen. Ik heb zelf te weinig kennis en ervaring met internet hierin, maar wil jij jouw ervaring met mij delen?
  Hoor graag van je,
  Hartelijke groeten,
  Rein Windsma

  • admin schreef:

   Hallo Rein,
   Leuk dat je ook aan genealogie doet. Ik heb mijn gegevens in het programma ProGen opgeslagen en ik gebruik ook Myheritage. Om gegevens op het internet te zetten gebruik ik het gratis programma, WordPress. Je kunt daarmee heel makkelijk een eigen website maken door een voorbeeld pagina van WordPress te gebruiken en deze naar eigen smaak inrichten.
   Ik weet niet welk programma jij gebruikt maar je kunt op het programma een file uitdraaien en deze invoeren in WordPress.
   Vr.gr. Paul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *